Fejl og mangler | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Fejl og mangler

22.10.2024 09:10:06

 

Spørgsmål:

Hej, Jeg har overtaget en lejlighed her pr. 1 Oktober. Pr. købsaftalen fremgår det at: “Køber er gjort bekendt med, at reglerne om sælgers mulighed for via tilstandsrapport, elinstallationsrapport m.v. at frasige sig ansvaret for bygningsmangler m.v. (huseftersynsordningen) ikke finder anvendelse i nærværende handel, da sælger har fravalgt ordningen.”. Jeg har lige haft en autoriseret elektriker til at gå elinstallationerne igennem, og han informerer at der er ulovlige elinstallationer i kabelbakkerne, som bør fikses. Kan jeg kræve noget af køber eller det en kamel jeg skal sluge? Jeg har ikke ejerskifteforsikring, da der ikke var en tilstandsrapport.

Svar:

Formentlig er det en kamel, du selv skal sluge.

Du vil kunne kræve udgifterne til udbedring erstattet af sælger, men det vil i så fald kræve, at der er noget at bebrejde sælgeren for, f.eks. hvis han selv har lavet dem (forkert), eller hvis han vidste, at de var ulovlige, men har undladt at oplyse dig det.

I nogle tilfælde kan man også kræve et afslag i købesummen, når der er fejl og mangler, men det vil kræve at udbedringsomkostningerne har en væsentlig størrelse, hvilket praktisk talt vil betyde, at udbedringsomkostningerne skal løbe op i mindst 5% af den købesum, som du betalte for lejligheden.

Hvis sælger ikke har været bevidst om fejlene ved elinstallationerne, og hvis udbedringsomkostningerne er mindre end 5% af købesummen, er det desværre nogle udbedringsudgifter, du selv må afholde.

Med venlig hilsen / best regards

Henrik Palmkvist
Advokat (H)


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse