Certificeret boligadvokat, Mogens Olesen. Rådgivning af køb og salg

Er du BOLIGkøber?

Du kan vælge at lade en certificeret BOLIGadvokat hjælpe dig med alle led i bolighandlen ex. besigtigelse, vurdering, prisforhandling, gennemgang og rådgivning om dokumenterne og deres indhold og betydning, finansiering, skødeskrivning m.v. Hvis du kun har brug for hjælp fra BOLIGadvokaten i mere begrænset omfang kan dette naturligvis også aftales.

I det følgende kan du læse mere om alt det, som medlemmerne fra Danske BOLIGadvokater kan hjælpe dig med, hvis du vil købe ny bolig.

Begynd eventuelt med et uforpligtende gratis formøde – telefonisk eller personligt – og hør mere om køberrådgivning.



Nyttig viden til dig der overvejer at købe ejendom

At købe bolig er blandt de største økonomiske dispositioner, man kan foretage sig som forbruger. Næsten alle har behov for at låne penge til et boligkøb.

En certificeret BOLIGadvokat gennemgår din økonomi og giver dig svar på:

  • om du kan skaffe det nødvendige kontantbeløb til udbetaling,
  • om din økonomi kan bære de løbende udgifter til afdrag, renter, skat, vedligeholdelse m.v.,
  • om du kan godkendes som låntager i banker og kreditforeninger, de skattemæssige spørgsmål som handlen giver anledning til.

Når du har fået overblik over dit økonomiske råderum, kan du få belyst de muligheder, du har for at sikre dig selv og din familie.

Ved anskaffelse af en bolig kan det i mange tilfælde være fornuftigt at oprette testamente, udfærdige sameje-overenskomst, oprette ægtepagt osv. Også dette kan din certificerede BOLIGadvokat være behjælpelig med.

Den, der sælger et hus eller en ejerlejlighed, er ofte repræsenteret af en ejendomsmægler. Ejendomsmæglerens opgave er at sælge boliger.

Din certificerede BOLIGadvokat hjælper dig med at forhandle med sælgeren eller ejendomsmægleren og vejleder dig om, hvorvidt den krævede kontantpris for boligen er rimelig.

I sådan en situation kan advokaten udnytte sit lokalkendskab, sin viden om tidligere ejendomshandler og de foreliggende oplysninger om den konkrete ejendoms størrelse, vedligeholdelse osv.

Hvis du ønsker det, kan advokatens rådgivning om prisen ske på grundlag af en besigtigelse af boligen

Lang transport mellem hjem og arbejde kan være både dyr og besværlig.

Beliggenheden af skoler, institutioner, indkøbsmuligheder m.v. kan også spille en stor rolle for, om du finder dig til rette i din nye bolig.

En certificeret BOLIGadvokat hjælper dig med at bedømme prisen i forhold til boligens anvendelighed for netop dig.

Underskrift på et købstilbud er normalt bindende. Det er derfor altid en god idé at lade en certificeret BOLIGadvokat gennemse købsaftalen, inden du skriver under.

Du kan dog også bede om, at der i købsaftalen indsættes et såkaldt advokatforbehold. På den måde vil du få mulighed for at overveje købet på ny, efter at du har hørt advokatens syn på sagen. Beslutter du herefter, at du alligevel ikke ønsker at købe, koster det dig ikke andet end advokatens salær.

Herudover har du en fortrydelsesret på 6 hverdage. Hvis du benytter dig af denne skal du imidlertid betale 1% af købesummen til sælger som kompensation.

Som oftest har sælger fået udarbejdet en tilstandsrapport samt en elinstallationsrapport, som siger noget om ejendommens ”sundhedstilstand”.

En certificeret BOLIGadvokat vejleder dig om indholdet af rapporterne og hjælper dig med at vurdere, om der er særlige forhold som bør belyses nærmere. I en række tilfælde kan det være en fordel for dig at få din egen byggesagkyndige til at gå huset igennem. Din certificerede BOLIGadvokat kan derfor vejlede dig om det eventuelle behov for dette set i lyset af de foreliggende rapporter.

Du skal ligeledes kende de fulde konsekvenser af din beslutning vedrørende ejerskifteforsikring, navnlig om muligheden for at rejse krav mod forsikringsselskabet eller andre, hvis der viser sig at være mangler ved ejendommen, når du er flyttet ind.

En certificeret BOLIGadvokat vurderer herudover, om der er behov for at indhente et alternativt tilbud på en ejerskifteforsikring.

Loven kræver, at enhver ejerbolig er omfattet af en brandforsikring. Herudover skal du overveje forskellige andre typer forsikringer såsom husforsikring, bygningskaskoforsikring, ejerskifteforsikring og indboforsikring.

En certificeret BOLIGadvokat gennemgår ejendommens forsikringsforhold og vejleder dig om hvilke forsikringer, der bør tegnes.

En certificeret BOLIGadvokat vejleder dig om reglerne for energimærkning og energiplan.

Der gælder en særlig lov om fremme af energi- og vandbesparelser i bygninger, som stiller særlige krav til en boligsælger.

En certificeret BOLIGadvokat orienterer dig om eventuelle forureningsproblemer og andre miljøforhold, herunder om der er noteret et affaldsdepot på den ejendom, du vil købe. Sådanne forhold kan spille en stor rolle, både for ejendommens pris og for muligheden for at sælge den videre på et senere tidspunkt.

Finansieringen af din bolig skal tilpasses din økonomi. En certificeret BOLIGadvokat giver dig råd om, hvordan du bedst sammensætter en finansiering, som passer til din bolig og din økonomi.

En certificeret BOLIGadvokat rådgiver dig om, hvad der er den mest fordelagtige form for finansiering af boligen. Du vil bl.a. blive vejledt om fordele og ulemper ved de forskellige lånetyper.

En certificeret BOLIGadvokat vil hjælpe dig med at få overblik over de mange muligheder og dermed ruste dig godt til dialogen med bank og realkreditinstitut.

En certificeret BOLIGadvokat vil også redegøre for de skattemæssige forhold i forbindelse med valg af lån.

Det er værd at vide, at Danske BOLIGadvokater ikke må modtage provisioner fra eksempelvis pengeinstitutter, realkreditinstitutter, pantebrevsselskaber og forsikringsselskaber. Derfor kan en certificeret BOLIGadvokat altid give dig et helt uvildigt råd om den bedste løsning.

Som køber skal du tage stilling til om du vil kurssikre dine lån. En certificeret BOLIGadvokat rådgiver om fordele og ulemper i din situation.

Gennem et tal-eksempel får du overblik over de økonomiske konsekvenser af manglende kurssikring ved en ugunstig kursudvikling.

En certificeret BOLIGadvokat er din garant for, at ejendommens tilstand med hensyn til servitutter, byrder og hæftelser er i overensstemmelse med, hvad der fremgår af salgsopstillingen eller andre oplysninger, du har fået af sælgeren.

En certificeret BOLIGadvokat gennemgår udkastet til købsaftale og de andre dokumenter med henblik på at sikre, at købsaftalen er udformet på en betryggende måde for dig.

Advokaten deltager i forhandlinger med sælgeren om den nærmere udformning af købsaftalen.

En certificeret BOLIGadvokat klarer papirgangen i forbindelse med ejendomshandelen, herunder:

  • Udarbejdelse af skødet
  • Udarbejdelse af refusionsopgørelse – med fordeling af de udgifter sælgeren skal betale, og de udgifter, den nye ejer skal bære
  • Udarbejdelse af sælgerpantebrev, hvis et sådant skal udstedes (du kan i stedet vælge at indfri sælgerpantebrevet og i stedet betale en højere udbetaling)
  • Tinglysning af dokumenter
  • Frigivelse af købesummen og afslutning af handelen

Såfremt skødet kommer tilbage fra Tinglysningskontoret med en retsanmærkning, sørger din certificerede BOLIGadvokat for, at sælger bringer det pågældende forhold i orden, inden købesummen frigives. Derefter får du et skøde, der er frit for anmærkninger.

Anskaffelse af en ny bolig kan ofte være en meget god anledning til at vurdere om man har sikret sig selv og sin famlie godt nok økonomisk. Mange vælger at leve “papirløst” og en del har børn fra et tidligere forhold. Dette kan gøre det ekstra nødvendigt at få klarlagt, hvad der skal ske, såfremt uheldet er ude.

Det er derfor en god ide at få en certificeret BOLIGadvokat til at rådgive om behovet for testamenter, samejeoverenskomster, ægtepagter m.v.

Kvalitetskontrol
Når du vælger at antage en certificeret BOLIGadvokat, skal du også kunne være sikker på, at du får en rådgivning og bistand, som svarer til det, BOLIGadvokaten lover. Danske BOLIGadvokater har derfor etableret et kontrolsystem, som skal sikre, at BOLIGadvokaterne lever op til de krav, du som forbruger med rette kan stille til din advokat.

Etik
Alle snakker om etik, men afgørende er om du får en reel sikkerhed for en god og fair behandling. Alle medlemmer af Danske BOLIGadvokater har forpligtet sig til at følge etiske retningslinier, som er udarbejdet sammen med Forbrugerrådet og Advokatsamfundet. Formålet med disse retningslinier er at sikre, at du som forbruger får uvildig rådgivning af høj kvalitet. Du kan finde de etiske retningslinier på denne hjemmeside.



Bliv kontaktet inden for 24 timer på hverdage

Jeg ønsker rådgivning om

En ny bolig betyder, at mange ting ændrer sig for dig og din familie – ting, som I måske ikke lige tænker over, og som først bliver synlige og presser sig på, hvis noget ikke går helt efter planen.

Danske BOLIGadvokater behandler dine kundeoplysninger, i henhold til Persondataforordningen og Databeskyttelsesloven.

Læs Danske BOLIGadvokaters politik for databehandling

"Jeg er indforstået med, at jeg videregiver de oplysninger om mig, der er indtastet i denne elektroniske kontaktformular, til Danske BOLIGadvokater med henblik på, at jeg kan blive kontaktet af en af foreningens advokater om juridisk rådgivning."









Sidste nyt

25.11.2024
Asbest handler om både sundhed og jura – sørg for at din bolig har en ren ”straffeattest” – få overblik over regler, bøder, tilskud og BBR

Asbesttages levetid på 40-60 år har sammen med nye regler sat gang i udskiftningen. De nye regler for håndtering af asbestholdige tage, træder i kraft 1. januar 2025. Reglerne udfordrer både køber og sælger i en bolighandel, for hvem hænger på ansvaret for asbest i nærmiljøet.
Læs mere

07.11.2024
Fællesskabet og flertallet bestemmer i andelsforeningens demokrati

Fællesskabet er blevet populært på boligmarkedet, og ønsket om fællesskab, frihed og deleøkonomi er medvirkende til den stigende interesse for andelsboligen. Fællesskabet er nemlig kernen i andelstanken, og bygger på ideen om, at sammen kan vi mest.
Læs mere

25.10.2024
Hver 6. dansker kæmper med fugt og skimmelsvamp

Det seneste år har været det vådeste DMI nogensinde har registreret, og de store mængder regn giver den skumle skimmel gode betingelser for at slå sig løs hos danske boligejere – særligt i små lejligheder.
Læs mere

08.10.2024
Pas på når gør-det-selv-folket har renoveret andelsboligen

Andelsboliger kan være en god vej ind på boligmarkedet. De er ofte billigere, men der er detaljer, du som køber skal holde øje med – bl.a. de udbredte og ofte udokumenterede gør-det-selv-projekter.
Læs mere

24.09.2024
Ulovlig el er et udbredt problem i andelsboliger

Andelsboliger kan være en god vej ind på boligmarkedet. De er ofte billigere, men der er detaljer, du som køber skal holde øje med – bl.a. er ulovlig el et udbredt problem, som desuden kan være svært at opdage, da installationer kan gemme sig i vægge og lofter.
Læs mere

10.09.2024
Forstå din boligs personlighed, inden du skriver under

Når du står over for at købe en bolig, er det afgørende at forstå huset – alder, tilstand og vedligeholdelsesbehov – både nu og i fremtiden. En tilstandsrapport giver dig en generel vurdering af husets helbred, og en vigtig del af denne rapport er hustypebeskrivelserne, som er afgørende at få indsigt i.
Læs mere

30.08.2024
Pas på bolighandlens kommisionshajer

Står du foran en bolighandel, opfordrer Danske BOLIGadvokater til, at du er ekstra opmærksom, når det kommer til ejendomsmæglerens anbefalinger af specifikke forsikringer, el-aftaler, kreditforening eller køberrådgivning. De gavner ikke nødvendigvis dig som køber.
Læs mere

20.08.2024
De vigtigste råd inden du får nøglerne til dit splinternye hjem

Danske BOLIGadvokater har udgivet en håndbog, der guider dig gennem hele processen med at købe en projektbolig. Her er de vigtigste råd til, når du (næsten) står med nøglerne til dit nye hjem.
Læs mere

06.08.2024
Mens du venter på, at dit nye hjem bliver bygget færdigt

En ny bolig i et projektbyggeri, er en bolig, der endnu ikke findes, og hvor du derfor ikke kan sammenholde salgsopstillingen med virkeligheden. Derfor er der al mulig grund til at følge byggeprocessen tæt. Danske BOLIGadvokater har udgivet en håndbog, der guider dig gennem ventetiden.
Læs mere

23.07.2024
Nyt netværk for unge boligadvokater

Et netværk af yngre boligadvokater skal sikre, at der også i fremtiden – og i flere dele af Danmark – vil være advokater, der kan hjælpe boligkøbere igennem de mange juridiske faldgruber. Netværket er lanceret af Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

09.07.2024
Boligejere i chok efter opkrævning af ejendomsskat

Telefonerne kimer hos landets boligadvokater med spørgsmål som: ”Hvad skal jeg gøre? Jeg har fået en gigantisk opkrævning og kan ikke forstå, at jeg skal betale så meget i ejendomsskat”. Det er efterregulering af ejendomsskat fra 2021, 2022 og 2023, der bringer boligejerne i chok.
Læs mere

03.07.2024
Vær vågen inden du sætter underskriften på projektboligen

Når du køber en ny bolig, der er en del af et projektbyggeri, rejser det nogle helt andre spørgsmål, end hvis du var på udkig efter en bolig, der allerede er bygget. Danske BOLIGadvokater har netop udgivet en håndbog, der guider dig gennem hele processen. For hvad kan du egentlig selv gøre for at få succes med købet?
Læs mere

19.06.2024
Ny håndbog guider forbrugere, der køber projektbolig

At købe en helt ny bolig, der er en del af et projektbyggeri, giver en masse fordele, men det kan også skabe udfordringer, skuffelse og oplevelsen af at have købt katten i sækken. Danske BOLIGadvokater har netop udgivet en ny håndbog til forbrugere, der har en projektbolig i kikkerten.
Læs mere

17.06.2024
INVITATION TIL PRESSEMØDE I DAG KL. 15.00

I dag lanceres ny håndbog til købere af projektbolig Tid: Mandag den 17. juni kl. 15 Sted: BLOX, Bryghuspladsen, 1473 København V Arena Space der er lokaliseret på 3. sal i åben forbindelse med Members Lounge
Læs mere


Læs alle nyheder >>

Komplext Advokater P/S

Vestre Havnepromenade 1, A ST TH
9000 Aalborg

T: 78 77 78 00
E: mo@komplext.dk
H: dinboligadvokat.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag
08:00-16:00
Fredag
08:00-15:00


Sidste nyt

25.11.2024
Asbest handler om både sundhed og jura – sørg for at din bolig har en ren ”straffeattest” – få overblik over regler, bøder, tilskud og BBR

Asbesttages levetid på 40-60 år har sammen med nye regler sat gang i udskiftningen. De nye regler for håndtering af asbestholdige tage, træder i kraft 1. januar 2025. Reglerne udfordrer både køber og sælger i en bolighandel, for hvem hænger på ansvaret for asbest i nærmiljøet.
Læs mere

07.11.2024
Fællesskabet og flertallet bestemmer i andelsforeningens demokrati

Fællesskabet er blevet populært på boligmarkedet, og ønsket om fællesskab, frihed og deleøkonomi er medvirkende til den stigende interesse for andelsboligen. Fællesskabet er nemlig kernen i andelstanken, og bygger på ideen om, at sammen kan vi mest.
Læs mere

25.10.2024
Hver 6. dansker kæmper med fugt og skimmelsvamp

Det seneste år har været det vådeste DMI nogensinde har registreret, og de store mængder regn giver den skumle skimmel gode betingelser for at slå sig løs hos danske boligejere – særligt i små lejligheder.
Læs mere

08.10.2024
Pas på når gør-det-selv-folket har renoveret andelsboligen

Andelsboliger kan være en god vej ind på boligmarkedet. De er ofte billigere, men der er detaljer, du som køber skal holde øje med – bl.a. de udbredte og ofte udokumenterede gør-det-selv-projekter.
Læs mere


Læs alle nyheder